A linképítés és a versenytársak visszamutató linkjeinek a vizsgálata

Ebben a cikkünkben arra a sokakat érintő kérdésre keressük a választ, ” Hogyan elemezhetjük ki a versenytársaink backlink profilját, amely a linképítés alapja ? ”

Számos technika létezik arra, hogy versenyképes legyen a Google keresési eredményekben.

Rendelkeznie kell egy kitűnő és magas minőségű tartalommal ellátott honlappal, amely releváns az üzleti megjelenéséhez. Ez segíthet a növekvő organikus forgalom bevonzásában, különösen akkor, ha módjában áll megosztani tartalmát magas számú látogatottsággal rendelkező blog-okon, és magas színvonalú hírportálokon.

Ennek ellenére a marketing erőfeszítéseink nem mindig vezetnek eredményre, és nem mindig elég ahhoz sem, hogy a kívánt céljainkat elérjük. Azonban hasznos lehet egy szempillantást vetnünk versenytársaink marketing stratégiájára – visszamutató linkjeikre – mely mélyebb betekintést enged a színfalak mögé.

Kik lehetnek a versenytársai?

Az első dolog, amit tisztáznia kell cégtulajdonosként: kik azok, akik igazán konkurensei lehetnek a célba vett piacon. Online marketinges csapatunk is rákérdez erre, és érdekes, hogy gyakran a helyi riválisok nem egyeznek meg azokkal a versenytársakkal, akik körbeveszik őket a Google találati listáján.

Mielőtt meghatározná a versenytársait, ismernie kell az Ön cégére legjellemzőbb és legspecifikusabb kulcsszavait. Tisztáznia érdemes azon kulcsszavak listáját, amely valószínűleg nem hoz olyan sok forgalmat, mint az általános kulcsszavak, de ezek passzolnak a legjobban üzleti modelljéhez vagy a helyi keresésekhez.

Hogyan találhatunk rá versenytársaink backlink profiljára?

Miután tudja, kik a versenytársai, közelebbről is kielemezheti visszamutató linkjeiket. Erre a célra számos ingyenes és fizetős online eszköz áll a rendelkezésére. A legtöbb fizetős eszköz ingyenes próbalehetőséget is biztosít, melyet később a tapasztalatok alapján mérlegelhetünk, hogy megéri-e nekünk előfizetni rá vagy megvásárolni.

Ilyen ingyenes eszközök például az Openlinkprofiler

linképítés

openlinkprofiler

vagy a Backlinkwatch, melyek nagyon jó munkát végeznek, de limitált funkciókkal rendelkeznek.

A fizetős eszközöket górcső alá véve már sokkal több opciót kínálnak a weboldal tulajdonosoknak, robosztus exportálási és nyomon követő funkciókkal rendelkeznek, melyek riportálnak a konkurensei backlink profiljának a változásairól és saját linkjeit is nyomon követheti egyidejűleg, disawow opcióval kiegészítve.

A legismertebbek és leghasznosabbak ezek közül a Moz’s Open Site Explorer, Ahrefs, Cognitive SEO és a Majestic SEO.

Alapjába véve bármelyik eszköz ezek közül úgy működik, hogy a főoldalukon lévő kereső dobozba beírja a domain nevét, amelyet vizsgálni szeretne, és az eszköz megjeleníti a kívánt eredményeket. Ezeket az eredményeket exportálhatja egy Excel-be azért, hogy a különböző SEO mérőszámok alapján rangsorolja őket, vagy csak kifürkészheti, mire fókuszálnak a versenytársai mostanában.

Mire használhatja ezeket a profilokat?

Nos, ezekkel az eszközökkel rálátást nyerhetünk a konkurensek visszamutató link profiljára oly módon, hogy megvizsgáljuk, kielemezzük majd végül levonjuk a megfelelő következtetéseket SEO szakértők bevonásával, melyek hasznosak lehetnek az Ön weboldalának számára backlinkek építése szempontjából.

Érdemes elkerülni az “ Anchor Text Over Optimization-t “, vagyis túlzott horgonyszöveges link kihelyezéseket, mert ezt már bünteti a Google.

Bízza linképítését hozzáértő kezekre, és keressen bennünket!

Bejegyzés megosztása:

Többnyire a keresőoptimalizálással kapcsolatos feladatokat látom el a Webstra csapatában, de emelett folyamatosan nyomonkövetem, mi is történik a folyamatosan változó digitális marketing világban és cikkeimben számot is adok az újdonságokról. Web: www.seohungary.eu, Linkedin https://hu.linkedin.com/in/seospecialista

Látogatottság növelés a Google Cégem segítségével
    • A Google Cégem segítségével könnyen felkerülhet a Google keresési listájának első oldalára, amely több látogatót biztosít weboldalának és nagyobb forgalmat cégének.

  • Teljes áttekintés a Google Cégem használatáról
  • Hogyan állítsa be, és mit tegyen, hogy a legtöbb potenciális ügyfelet elérje
  • Hogyan tartsa a kapcsolatot a vevőkkel a vásárlói hűség kialakításához
  • Google Cégem

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Professzionális keresőoptimalizálási szolgáltatásunkkal gondoskodunk arról, hogy az Ön weboldala, az Ön számára fontos kifejezésekre a Google keresőjében az első találatok között szerepeljen.

További bejegyzések

Összes megtekintése