Google kereső konzol használata

Google kereső konzol

Ebben a cikkünkben a Google Kereső Konzol korábbi nevén Google Websmester Eszközök-kel lapcsolatos néhány kérdést tisztázunk.

Akár új használója a Google kereső konzolnak (korábbi nevén Google Webmaster Tools), akár évek óta használja, lehet, hogy egy-két kérdés motoszkál a fejében a funkcionalitását és képességeit illetően. Ebben a cikkben megválaszolunk néhány leggyakrabban feltett kérdést ezzel az ingyenes SEO eszközzel kapcsolatban, valamint átnézünk néhány további alapelvet, amelyek reményeink szerint megkönnyítik az Ön számára az eszköz használatát.

Kérdés: Hogyan használhatom ki legjobban a Google kereső konzol előnyeit ?

Válasz: Használja vállalkozása előnyére az új kibővített adatokat. Ez magába foglalja az átlagos pozíciókat és az ajánló forgalmat, több landoló oldal tekintetében.

Két nagyobb készlet áll rendelkezésre a forgalmi adatokról a Google kereső konzol-ban, melyeket elemeznie és használnia kell.

Továbbfejlesztett adatok #1: átlagos pozíciók

Egészen az utóbbi időkig, a Google Kereső Konzol korlátozott információt mutatott a  lekérdezések pozícióiról. Az új Keresési Statisztika jelentésben most már láthatja a napi átlagos pozícióját  legmagasabb rangú lekérdezéseknek egy új formátum-ban, mely az átláthatóságot és a könnyebb megértést szolgálja.

A kattintások, megjelenítések, CTR ( átkattintási arány ) mellett negyedik a sorban az elhelyezkedés.

Google kereső konzol

Az új verzióban az információk is másképpen jennek meg. Most már automatikusan láthatja a top 50 lekérdezés átlagos elhelyezkedését (pozícióját), amely egy trendvonalként is megmutatkozik a fő Keresési Statisztika jelentésben.

Ez az információ azért értékes, mert láthatja és elemezheti a rangsor ingadozásokat. Így nyomon követheti a változásokat és az esetlegesen bekövetkező algoritmus frissítéseket is.

Lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan figyelheti meg az átlagos pozíciók adatait a Google Kereső Konzolban.

 1. Jelentkezzen be Google Kereső konzolba és navigáljon: Keresési Forgalom —> Keresési Statisztika.
 1. A Keresési Statisztikában válassza ki: Elhelyezkedés (pozíció ).

Itt láthatja az átlagos pozícióját a legjobb 50 lekérdezésnek, melyek a weboldala eléréséhez vezettek.

 

Google kereső konzol

 

3. Szűkítse az eredményeket:

a) Válasszon ki egy lekérdezést. A diagram alapértelmezett időbeállítása négy hét. Ön növelheti az időtartamot legfeljebb 90 napra.

b) A táblázatot böngészve válasszon ki egy időpontot, hogy megnézhesse a megfelelő napot.

c) Használja a dátumok szűrőt, pipálja ki a megtekinteni kívánt intervallumot.

4. Gördítsen le, hogy láthassa az átlagos pozíciókat és az adatokat az egyes napokon.

Továbbfejlesztett adatok #2: ajánlói adatok több landing oldalhoz

Együtt a továbbfejlesztett adatokkal, a lekérdezések átlagos pozícióit tekintve, a Google Kereső Konzolja most már az érkező oldalakhoz tartozó kulcsszavakat is mutatja.

A Google programja azelőtt csak a felső 3-5 nyitóoldalhoz tartozó kulcsszavakat mutatta- korlátozott nézetben szemléltette, ahogy a honlapját a felhasználók elérik a Google keresőjéből.

Most már a Google Kereső Konzolja egy alaposabb Keresési Statisztikát biztosít a top 1000 landing oldalra vonatkozóan -, így Ön a forgalmi adatok elemzését felhasználhatja rangsorolása javítására.

Az ajánlási adatok megtekintése a konzolban:

 1. Válassza a Keresési Forgalom —> Keresési Statisztika útvonalat.
 2. Kattintson az Oldalakra. Lefelé gördítve tekintse meg az érkező oldalakat.
 3. Válassza ki a kívánt landing oldalt.
 4. Ezután válassza ki azt a Lekérdezést, amelyhez kapcsolódóan az ajánlási adatokat megszeretné tekinteni.

Kérdés: Hogyan érhetem el, hogy a honlapomat a Google gyorsabban újratérképezze ?

Válasz: Küldje be weboldala URL címét manuálisan.

A kereső robotok automatikusan feltérképezik weblapját az XML oldaltérkép alapján, de ez a folyamat felgyorsítható, ha Ön manuálisan küldi be URL-jét. Ezt a lehetőséget akkor is használhatja, ha új az oldala vagy egy frissített honlapról van szó. Hogyan ?

A Feltérképezés alatt válassza a Megtekintés Google-ként, ahogy az ábra is mutatja.

Google kereső konzol

Kérdés: Láthatom a Keresési Lekérdezésekre és a Top Landig Oldalakra vonatkozó adatokat a múlt évre visszamenőleg ?

Válasz: Nem, a Google Kereső Konzolja csak 90 napig visszamenőleg mutatja meg az a adatokat.

Ezért érdemes a keresőoptimalizálást végző szakembereknek havonta letölteni a szükséges adatokat és riportokat készíteni a kliensek számára.

A Letöltés gomb a Keresési Statisztikák oldal alján található.

Google kereső konzol

Kérdés: Hogyan lehet beállítani időpontot a Feltérképezési Hibák jelentésére ? Különösképpen, hogyan juthatok adatokhoz az asztali és okstelefonok tekintetében az utolsó 10 napra vonatkozólag ?

Válasz: Nem lehetséges.

Sajnos erre nincs módja, azonban letöltheti az adatokat egy táblázatba és szerkesztheti az adatokat időpontok szerint tetszőlegesen.

Az asztali gépek és okostelefonok adataira vonatkozólag rá kell kattintania az összes fülön a jelentésekre és letölteni az adatokat manuálisan.

Google kereső konzol

 

Ha tetszett Önnek a cikk, lájkolja Facebook oldalunkat és kövesse a Webstra-t más közösségi média oldalunkon is —> Google+, Twitter, Pinterest. Köszönjük !

Bejegyzés megosztása:

Többnyire a keresőoptimalizálással kapcsolatos feladatokat látom el a Webstra csapatában, de emelett folyamatosan nyomonkövetem, mi is történik a folyamatosan változó digitális marketing világban és cikkeimben számot is adok az újdonságokról. Web: www.seohungary.eu, Linkedin https://hu.linkedin.com/in/seospecialista

Látogatottság növelés a Google Cégem segítségével
  • A Google Cégem segítségével könnyen felkerülhet a Google keresési listájának első oldalára, amely több látogatót biztosít weboldalának és nagyobb forgalmat cégének.

 • Teljes áttekintés a Google Cégem használatáról
 • Hogyan állítsa be, és mit tegyen, hogy a legtöbb potenciális ügyfelet elérje
 • Hogyan tartsa a kapcsolatot a vevőkkel a vásárlói hűség kialakításához
 • Google Cégem

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Professzionális keresőoptimalizálási szolgáltatásunkkal gondoskodunk arról, hogy az Ön weboldala, az Ön számára fontos kifejezésekre a Google keresőjében az első találatok között szerepeljen.

További bejegyzések

Összes megtekintése