Hogyan működik a helyi keresőoptimalizálás

Az internetes piactéren a KKV-k fej-fej mellett versenyeznek a nagyobb cégekkel saját piaci részesedésükért, addig amíg nagyfokú az online jelenlétük és jól láthatóak a találati listákon, melyet a helyi keresőoptimalizálás biztosít számukra.

A kereső motor algoritmus frissítések következtében a hagyományos SEO módszerek eltolódtak a személyre szabott, szemantikai és lokalizált keresések felé – közelebb ahhoz az irányhoz, amire a keresést valójában szánták.

Napjainkban már több ember használja mobil készülékét helyi keresésekre, mint asztali számítógépét, és ami még lényegesebb, a helyi keresések eredményeképpen, egyre többen vásárolnak még aznap a webáruházból, mint korábban.

helyi keresőoptimalizálás

helyi seo

Miért is legyen Google cégem oldala

Először is nagyon fontos, hogy pontosan jelenjenek meg az elérhetőségei a honlapján. Nincs értelme különböző telefonszámokat feltüntetni különböző weboldalakon. Ezzel csak összezavarná a keresőt, ugyanúgy mint a látogatókat.

Másodsorban rendelkeznie kell egy igazolt Google cégem oldallal, melyet megfelelően kategorizálva termékei és szolgáltatásai szerint a Google úgy vesz, mintha az egy referencia oldal lenne, megbízhatóságot és magasabb keresési helyezést biztosítva a keresőkben az Ön cégének.

Nagyon fontos, hogy a cégéről az interneten található információknak egyezniük kell majd a Google cégem oldalán lévő adatokkal, máskülönben ez csak félreértésekhez vezethet.

Helyi üzleti linkgyűjtemények

Ha még nem regisztrálta vállalkozását a helyi üzleti linkgyűjteményekbe, minél hamarabb tegye ezt meg. Általában ezek ingyenes megjelenést biztosítanak cégének, és itt is lényeges, hogy valós és megegyező adatokat adjon meg a regisztrációnál.

Helyi tartalom elhelyezése a honlapján

Ugyanúgy, mint a tradicionális keresőoptimalizálásnál a helyi SEO lényege is a helyi kereséseken alapuló, releváns és a látogatók számára is érdekes tartalom elhelyezése a weboldalán.

Ilyen tartalmak lehetnek például helyi események, fesztiválok, koncertek, alapítványok, üzletek vagy helyileg illetékes ismert politikusok, sportolók, közéleti személyiségekről szóló információk, cikkek, beszámolók stb.

Fontos még az is, hogy ezeket a tartalmakat fotókkal lássa el, ezzel is kihangsúlyozva a tartalom minőségét és az olvasók számára a szórakoztatást.

Google+ oldal optimalizálása

Az a legjobb a Google-ban, hogy a vállalkozások és a digitális marketingesek számára olyan eszközöket biztosít, melyekkel  még jobb online jelenlétet érhetnek el. A helyi SEO esetében is ilyen hasznos eszköz a Google+ Local (korábban Google Places), melynek használatával feljebb kerülhetünk a találati listákon.

helyi keresőoptimalizálás

google plusz

Generáljon vásárlói véleményeket

Annak érdekében, hogy a lokális SEO tevékenysége eredményre vezessen az Ön feladata az, hogy véleményeket kapjon a korábbi és a jelenlegi ügyfeleitől. Kérje ki véleményüket termékeiről, szolgáltatásairól egy ajánlólevél formájában, és irányítsa őket a Google cégem oldalára. Biztos, hogy sokan közülük segítségére lesznek ebben a kérésében.

Közösségi média marketing

Végül, ha nincs jelenléte a szociális platformokon, mint például a Twitter-en, Facebook-on, Pinterest-en vagy a  LinkedIn-en éppen itt az idő a lépésre.

Regisztráljon és kommunikáljon az ügyfelekkel ezeken az oldalakon is. Mondja el nekik, hogy pontosan mi történik jelenleg a cégénél, tudassa velük cége történetét és ismertesse meg velük legfrissebb akcióit, kedvezményeit, ajánlatait stb. Ön fog a legjobban meglepődni azon, hogy milyen sokan lesznek a követői és végül vásárolnak az Ön cégétől.

Ha többet szeretne megtudni a helyi keresőoptimalizálás hatékonyságáról és eredményességéről, kérdezzen bátran !

Bejegyzés megosztása:

Többnyire a keresőoptimalizálással kapcsolatos feladatokat látom el a Webstra csapatában, de emelett folyamatosan nyomonkövetem, mi is történik a folyamatosan változó digitális marketing világban és cikkeimben számot is adok az újdonságokról. Web: www.seohungary.eu, Linkedin https://hu.linkedin.com/in/seospecialista

Látogatottság növelés a Google Cégem segítségével
    • A Google Cégem segítségével könnyen felkerülhet a Google keresési listájának első oldalára, amely több látogatót biztosít weboldalának és nagyobb forgalmat cégének.

  • Teljes áttekintés a Google Cégem használatáról
  • Hogyan állítsa be, és mit tegyen, hogy a legtöbb potenciális ügyfelet elérje
  • Hogyan tartsa a kapcsolatot a vevőkkel a vásárlói hűség kialakításához
  • Google Cégem

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Professzionális keresőoptimalizálási szolgáltatásunkkal gondoskodunk arról, hogy az Ön weboldala, az Ön számára fontos kifejezésekre a Google keresőjében az első találatok között szerepeljen.

További bejegyzések

Összes megtekintése