Keresőoptimalizálás szempontjából előnyös a reszponzív webdesign

2015 Április 21.-én a földkerekség leghíresebb kereső motorja ( ki hinné a Google !) frissítette algoritmusát, hogy előnyben részesítse a mobilbarát weblapokat. Azok, akik nem váltottak időben, most ádáz küzdelmet vívhatnak a keresési eredményeik életben tartásáért.

Miért is mondom ezt?

Amennyiben Ön is felelős egy honlap tartalom kialakításáért és szerkesztéséért, amely még nincs SEO optimalizálva mobilra is, ez a blog poszt felvértezi mindazokkal az eszközökkel és szükséges tudással, amely segítheti online vállalkozását a Mobilegeddon túlélésében.

Miért is hajtotta végre a Google ezt a frissítést?

2015 Február 26.-án jelentette be a Google csapata, miszerint változtatásokat fognak implementálni a kereső algoritmusukkal összefüggésben, amely megkönnyíti a ” felhasználók számára a mobilbarát weboldalak megtalálását.”

Ennek eredményeképpen a Google nem mást akar, minthogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa a felhasználóinak. Azok a honlapok, melyek hiányt szenvednek a helyes szöveg és betűméretezésben félő, hogy értéktelenebbé fognak válni a Google szemében – így ezeknek a weblapoknak süllyedhet a találati listákon elfoglalt helyezésük.

keresőoptimalizálás

reszponzív design

Ez a bejelentés voltaképpen egy figyelemfelhívásként volt értelmezhető a SEO-sok és tartalom marketingesek számára, hogy még egy utolsó pillantást vethessenek oldalaikra, még mielőtt túl késő lenne. A normál szövegezéssel, és nem reszponzív design elemekkel ellátott honlapok nem fogják a mai napig is tartó frissítést túlélni.

Itt az idő a változásra

Most már kézzel fogható tény, hogy a keresések 60%-a mobil készülékekről érkezik, beleértve az okostelefonokat és tableteket is. A Google nem mást tett, minthogy követte a vásárlói trendeket, és az asztali gépek piacától most már a kezünkben is elférő mobil számítógépek felé vette az irányt.

A Google szerint ” Ezek a változások minden nyelvre kihatással lesznek világszerte és lényegesen fog hatni a keresési eredményeinkre is. Következésképpen, a felhasználók számára könnyebb lesz releváns és magas minőségű keresési eredményekre rábukkanni, amely már optimalizálva van saját készülékeikre is.”

A Google rangsorba állítja azokat a magasabb minőségű weblapokat, amelyek értékes és reszponzív tartalommal bírnak. Tehát létfontosságúvá vált a honlapok frissítése a versenyképességük fenntartása érdekében.

Csak azért, mert weblapja látható mobilon is, még nem jelenti a teljes mértékű felhasználó barátságot és felhasználói élményt. A gyengén kivitelezett mobil oldal ugyancsak negatívan hathat üzletére, éppen ezért a lehető legjobb megoldást ajánlatos választania.

A reszponzív design előnyei SEO szempontjából

A legismertebb módja annak, hogy weblapunkat mobilbaráttá alakítsuk át az, hogy kiválasztunk egy reszponzív tartalom manager rendszert, mely folyamatosan gondoskodik a megfelelő mobilra optimalizálásról hiányosságok nélkül – így a keresőkből érkező organikus forgalom is érezhetően növekedni fog.

Erre a célra megfelel a WordPress.org vagy Joomla CMS rendszerének a letöltése, vagy másik alternatívaként a hosztolt WordPress.com vagy Squarespace szolgáltatása.

Ismerje meg web design és online marketing szolgáltatásainkat és kérjen SEO elemzést még ma !

Bejegyzés megosztása:

Többnyire a keresőoptimalizálással kapcsolatos feladatokat látom el a Webstra csapatában, de emelett folyamatosan nyomonkövetem, mi is történik a folyamatosan változó digitális marketing világban és cikkeimben számot is adok az újdonságokról. Web: www.seohungary.eu, Linkedin https://hu.linkedin.com/in/seospecialista

Látogatottság növelés a Google Cégem segítségével
    • A Google Cégem segítségével könnyen felkerülhet a Google keresési listájának első oldalára, amely több látogatót biztosít weboldalának és nagyobb forgalmat cégének.

  • Teljes áttekintés a Google Cégem használatáról
  • Hogyan állítsa be, és mit tegyen, hogy a legtöbb potenciális ügyfelet elérje
  • Hogyan tartsa a kapcsolatot a vevőkkel a vásárlói hűség kialakításához
  • Google Cégem

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Professzionális keresőoptimalizálási szolgáltatásunkkal gondoskodunk arról, hogy az Ön weboldala, az Ön számára fontos kifejezésekre a Google keresőjében az első találatok között szerepeljen.

További bejegyzések

Összes megtekintése