Legyen mobilbarát honlapja, hogy szeresse a Google

2015. április 21-ét követően a Google keresőben előkelőbb helyen szerepelhetnek a mobilbarát honlapok.

Lassan négy hét telt ez azóta, hogy a Google bejelentette a soron következő, találat rangsorolási algoritmus módosítási tervét és már csak három hét van hátra ennek életbelépéséig.

A bejelentés értemében a jövőben előnyösebb helyzetben lehetnek azok a weboldalak, melyek mobil eszközökön is jól jelennek meg, azokkal szemben, melyek még nincsenek felkészítve a tableten és okostelefonon keresztül való használatra.

Mobilbarát honlapA Google ezen lépése érthető, hiszen folyamatosan és ugrásszerűen növekszik azon internetezők tábora, akik nem, vagy nem csak hagyományosnak tekinthető eszközök használatával böngésznek a világhálón és fontos, hogy ezen tömegek olyan honlapokra találhassanak rá, melyek megfelelő kialakítással, valóban kiszolgálják Őket.

Elérkezett tehát az idő, amikor a weboldal tulajdonosoknak már nem csak ajánlatos módosíttatni a honlapjukat, felkészíttetni azt a mobilos felhasználók igényeire, de elkerülhetetlen akkor, ha továbbra is versenyben szeretnének maradni a lehetséges megrendelők, vásárlók megnyerésében.

A Google több módon is igyekszik segítséget nyújtani ahhoz, hogy a fejlesztővel nem rendelkező, webes területen kevésbé járatos weboldal tulajdonosok is képbe kerülhessenek a jelenlegi helyzetükkel.

Egyrészt rendelkezésükre bocsájtott agy „Mobilbarát teszt” névre keresztelt oldalt, ahol mindenki ellenőrizheti, hogy honlapja átmegy-e a Google mobilbarát vizsgáján. IDE KATTINTVA Ön is ellátogathat ezen oldalra és ellenőrizheti honlapját.

Másrészt, azok számára, akik olyan weboldallal rendelkeznek, amit valamilyen szolgáltatás igénybevétele miatt (pl. Google Webmestereszközök) regisztráltak a Google-nél, a Google elvégez egy „mobilbarát ellenőrzést” és e-mailt küld arról, hogy a honlap, vagy annak valamely oldala „elbukott” a mobilbarát vizsgálaton. Ilyenkor az e-mailben módosításra vonatkozó javaslatokkal is szolgálnak.

Mikor beszélhetünk mobilbarát honlapról?

Mobilbarát honlapHa Önnek megvan rá a lehetősége, akkor nézze meg honlapját valamilyen mobil (tablet, okostelefon) eszközön. Ha az Ön honlapja mobilbarát, akkor biztos, hogy minden szöveges tartalmat könnyen el tud olvasni; a teljes tartalom igazodik a képernyő méretéhez; könnyen tudja kezelni a menüpontokat és egyéb akciógombokat; lehetőség van arra, hogy egy kattintással hívhassák cégüket; tud útvonalat tervezni irodájukhoz, üzletükhöz.

Mit tehet akkor, ha weboldala ma nem mobilbarát?

Mielőbb gondoskodjon arról, hogy ez megváltozzék.
A következő három hét már vélhetően nem elegendő ahhoz, hogy a találat rangsorolási algoritmus változásának időpontjára az Ön előtt álló módosítás, fejlesztés lefolyhasson, de érdemes minél előbb lépnie azért, hogy ne kerüljön hosszú időre hátrányba a versenytársaival szemben.

Keresse fel cégünket és egy vegyen részt egy ingyenes konzultáción, ahol megbeszélhetjük, hogy milyen lehetőségei vannak.

Bejegyzés megosztása:

A Webstránál részben ügyfélszolgálati, részben pedig projekt koordinációs feladatokat végzek. Segíteni tudok Önnek akkor, amikor egy-egy szolgáltatásunk részleteiről érdeklődik és jobbára velem lesz kapcsolatban abban az időszakban, amikor Önnek fejlesztenek a kollégáim.

Látogatottság növelés a Google Cégem segítségével
    • A Google Cégem segítségével könnyen felkerülhet a Google keresési listájának első oldalára, amely több látogatót biztosít weboldalának és nagyobb forgalmat cégének.

  • Teljes áttekintés a Google Cégem használatáról
  • Hogyan állítsa be, és mit tegyen, hogy a legtöbb potenciális ügyfelet elérje
  • Hogyan tartsa a kapcsolatot a vevőkkel a vásárlói hűség kialakításához
  • Google Cégem

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Professzionális keresőoptimalizálási szolgáltatásunkkal gondoskodunk arról, hogy az Ön weboldala, az Ön számára fontos kifejezésekre a Google keresőjében az első találatok között szerepeljen.

További bejegyzések

Összes megtekintése